Iako još uvijek ne možemo tvrditi kako smo se riješili koronavirusa, mnoge se stvari diljem svijeta vraćaju u normalu. Zanimljiv je to da je ovih dana zabilježen najveći broj slučajeva zaraze, no gotovo sve zemlje svijeta započele su s ukidanjem zabrana i restrikcija. Takav razvoj situacije pogoduje i biciklistima – bilo profesionalnima, bilo rekreativnima. Naime, uz to što je dozvoljena vožnja bicikla – pripremaju se i prve prave ovogodišnje biciklističke utrke i natjecanja.

Enduro World Series vrlo je popularno natjecanje među ljubiteljima biciklizma – posebice onih koji vole atraktivne vožnje biciklom. Ovih je dana iz ove organizacije stigla informacija kako je spreman kalendar utrka za ovu godinu. Tako bi se prva Enduro World Series biciklistička utrka trebala održati krajem kolovoza, točnije 30. kolovoza u švicarskom Zermatt-u.

Nakon dugo očekivanog početka natjecanja u Švicarskoj, biciklisti bi se trebali preseliti u Italiju (26. i 27. rujan) gdje bi se trebalo održati Trophy of Nations natjecanje. S obzirom na to da stanje u Italiji još uvijek nije savršeno, postoji realna mogućnost da dođe do određenih promjena – no o tome više u narednim mjesecima.

Nakon toga, biciklist se sele u ne tako daleku Austriju i Sloveniju, odnosno na granicu između ove dvije države. Druga runda Enduro World Series prema novom kalendaru održati će se 3. i 4. listopada u mjestima Petzen (AUS) i Jamnica (SLO). Nakon toga slijedi još jedna europska runda u Francuskoj. Natjecanje bi se trebalo održati u mjestu Olargues, a predviđeni datumi su 17. i 18. listopad.

Dvije finalne runde Enduro World Series-a trebale bi se održati izvan Europskog kontinenta – točnije u Kolumbiji i Čile-u. Kolumbija bi atraktivne bicikliste trebala dočekati u mjestu Manizales, dana 6. i 7. studenog. Čile će domaćin biti 14. i 15. studenog, a mjesto natjecanja bit će Farellones.

Zahvaljujući novom kalendaru utrka, sportaši se sada mogu posvetiti priprema i treninzima – kako bi se vratili u formu nakon ove duge stanke. Iako je novi kalendar za sada fiksan, teško je predvidjeti hoće li doći do kakvih promjena u narednom periodu. Naime, mnogi zdravstveni stručnjaci upozoravaju na neki novi val koronavirusa koji bi se mogao pojaviti u jesen – a to bi moglo poremetiti planove Enduro World Series natjecanja.

Pratite li Enduro World Series natjecanja? Napišite u komentare.