Nextbike je jedan od vodećih nuditelja usluge javnih bicikli, ne samo u Hrvatskoj već i regiji. Ova popularna kompanija redovito svojim korisnicima nudi razne pogodnosti s ciljem daljnjeg populariziranja korištenja javnih bicikli. Ove je godine Nextbike organizirao već nekoliko zanimljivih akcija i promotivnih razdoblja, a sada mogućnost besplatnog isprobavanja usluge javnih bicikli stiže i u Zagreb.

Ispred nas je Europski tjedan mobilnosti koji će u Hrvatskoj biti obilježen kroz nekoliko zanimljivih događaja. U Ludbregu će primjerice biti održani Dani cikloturizma na kojima će domaći turistički stručnjaci predstaviti projekte na kojima se radi – s ciljem dovođenja većeg broja turista na biciklima. U nekoliko mjesta u Hrvatskoj bit će održana biciklistička druženja i biciklijade, dok će Zagrepčanci dobiti priliku naučiti nešto više o pravilima ponašanja biciklista u prometu, kao i isprobati uslugu javnih bicikli.

Nextbike svim zainteresiranim Zagrepčancima nudi priliku potpuno besplatno provozati javne bicikle gradom Zagrebom. Mogućnost besplatne vožnje bicikli bit će moguće koristiti 16. rujna, a sve što je potrebno jest preuzeti Nextbike aplikaciju na pametni telefon. Nextbike aplikaciju moguće je preuzeti na iOS i Android uređaje, a nakon preuzimanja potrebno je samo još aktivirati vlastiti Nextbike račun. Aktivacijom računa korisnici mogu besplatno testirati uslugu javnih bicikli u gradu Zagrebu.

Ovogodišnji tjedan mobilnosti održava se pod sloganom “Mobilnost s nultim emisijama za sve”, a u organizaciji Nextbike-a bit će održano još jedno događanje za žitelje grada Zagreba. Naime, bit će održana Škola bicikliranja za odrasle 18+ koja će započeti 19. rujna u 11 sati kod Boćarskog doma na Prisavlju. Radi se o već tradicionalnoj edukaciji čiji je cilj bolje upoznavanje biciklista s prometnim propisima i pravilima. Posjetitelji će moći osvježiti i svoje znanje iz pružanja prve pomoći, a za sva pitanja na raspolaganju će biti iskusni prometni stručnjaci. Stoga, želite li obilježiti Europski tjedan mobilnosti – na raspolaganju imate razne mogućnosti, bilo u Zagrebu bilo širom Hrvatske.