Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Vožnja bicikla

– super biciklijade, savjeti za bicikliranje, mršavljenje i kalorije –

Zašto je vožnja bicikla put ka zdravom i sretnom životu? Gdje se i kada održavaju super biciklijade i biciklistička natjecanja? Kako bolje i brže voziti bicikl? Pomaže li vožnja bicikla u gubitku kalorija i kako izgleda mršavljenje uz bicikliranje?

Vožnja bicikla je odlična navika koja je ujedno iznimno zdrava, podiže raspoloženje, doprinosi mršavljenju te osigurava dugovječnost. Istraživanja su pokazala kako vozači automobila imaju čak 39% manje šanse za doživjeti dugovječnu starost, za razliku od vozača bicikala. Dakle, biciklisti žive duže jer je bicikliranje iznimno zdravo.

Na web portalu Biciklisti.hr redovito istražujemo i pišemo o temama kvalitetnije i efikasnije vožnje bicikla te doprinosa bicikliranja zdravlju i mršavljenju. U nastavku teksta ćemo objasniti zašto je bicikliranje zdravo, kako biciklisti mogu mršavjeti na biciklu, što je potrebno za sigurnu vožnju bicikla tijekom čitave godine te gdje se i kada održavaju popularne biciklijade i biciklistička natjecanja.

Vožnja bicikla zdravlje

Vožnja bicikla zdravlje

Kliknite i saznajte kako vožnja bicikla utječe na zdravlje biciklista i koje su pozitivne strane bicikliranja

Kako voziti bicikl

Kako voziti bicikl

Kliknite i saznajte kako voziti bicikl u svim vremenskim uvjetima te kako postići maksimalnu udobnost i brzinu

Biciklijade i natjecanja

Biciklijade i natjecanja

Kliknite i saznajte gdje se i kada održavaju biciklijade i biciklistička natjecanja sljedećih tjedana i mjeseci

Savjeti za mršavljenje biciklom

Savjeti za mršavljenje biciklom

Kliknite i naučite kako gubiti više kalorija na bicikl i kako uz pomoć mršavljenja biciklom doći do savršene linije

VOŽNJA BICIKLA

Je li vožnja bicikla zdrava i kako utječe na zdravlje biciklista?

Bicikliranje je iznimno zdrava navika, a stručnjaci naglašavaju kako 30 minuta vožnje bicikla dnevno može donijeti mnoštvo pogodnosti vašem cjelokupnom zdravlju i raspoloženju. Možemo reći kako je vožnja bicikla jedan od najjednostavnijih i najrasprostranjenijih načina rekreacije u svijetu. Sve što vam treba za bicikliranje jest – bicikl i želja za bicikliranjem.

Mnoga istraživanja osvrnula su se na istraživanje dobrobiti i nedostataka vožnje bicikla. Otkriveno je kako vožnja bicikla ima ogroman broj benefita po ljudsko zdravlje i raspoloženje, a donosi tek nekoliko manjih rizika. Agregiramo li potencijalne dobrobiti i nedostatke bicikliranja – jasno je da bicikliranje postaje jedan od najzdravijih načina rekreacije.

Istraživanje u Danskoj, provedeno na 30.000 ljudi, pokazalo je kako biciklisti koji bicikliraju do posla imaju čak 39% manju stopu smrtnosti u odnosu na vozače koji na posao idu automobilom. Uz to što vožnja bicikla donosi mnoštvo pogodnosti za cjelokupno zdravlje organizma, pomaže biciklistima u poboljšavanju sna, efikasno topi kalorije i pomaže u mršavljenju, ali isto tako značajno smanjuje rizik od pojave šećerne bolesti (koja je jedan od vodećih zdravstvenih problema u svijetu).

MANJE STRESA

Vožnja bicikla otpušta stres i smiruje organizam

Stres je jedan od vodećih zdravstvenih problema u suvremenom svijetu, a gotovo svi se prije ili kasnije nađemo u nekim stresnim situacijama. No, jeste li znali da je stres iznimno jednostavno i brzo moguće riješiti – vožnjom bicikla.

Vožnja bicikla potiče lučenje serotonina što osigurava osjećaj smirenosti i ublažava napetost. Također, vožnja bicikla kod biciklista oslobađa endorfine, koji su zaslužni za osjećaj općeg blagostanja i ugode. Dakle, možemo sa sigurnošću reći kako je bicikliranje sjajan saveznik u borbi protiv stresa i nelagode.

ZDRAVIJE SRCE

Bicikliranje čuva kardiovaskularni sustav biciklista

Sjedilački način života rezultirao je razvojem mnogobrojnih bolesti, a posebice je izražen porast kardiovaskularnih problema. Srećom, redoviti biciklisti tih problema nemaju, odnosno problemi s kardiovaskularnim sustavom su kod biciklista značajno smanjeni.

Istraživanja su pokazala kako vožnja bicikla utječe pozitivno na krvožilni sustav jer omogućuje bolji protok krvi i veću elastičnost žila. Potvrđeno je kako je postotak obolijevanja biciklista od srčanožilnih bolesti značajno manji u odnosu na osobe koje ne voze bicikl. Zanimljiv je i podatak da 30 minuta vožnje dnevno smanjuje mogućnost obolijevanja od dijabetesa za čak 40 posto. Stoga, želite li zdravo srce i protočan krvožilni sustav – vrijeme je za bicikliranje.

DISANJE BICIKLISTA

Biciklisti imaju bolji kapacitet pluća

Biciklisti na svojim rutama nailaze na različite prepreke, što znači da svoj tempo (disanja) moraju prilagoditi novonastalim uvjetima na stazama. Prilikom uspinjanja na uzbrdice ili pojačanja brzine vožnje bicikla – pojačava se i broj otkucaja srca, kao i broj udisaja zraka. Ne treba sumnjati kako biciklisti udišu puno više svježeg zraka od ostalih ljudi, a to pokazuju i istraživanja.

Prema istraživanjima, osobe koje redovito bicikliraju imaju poboljšan kapacitet pluća, a ujedno je i njihovo disanje učinkovitije. Iako o navici disanja malo tko razmišlja, čini se kako je ona kod vozača bicikla puno bolja. Bicikliranje je zdravo za sve skupine ljudi, no oni koji boluju od nekih bolesti ipak moraju prilagoditi svoj stil vožnje. Osobama koje pate od alergija preporučuje se izbjegavanje mjesta s puno alergena, dok bronhitičari trebaju izbjegavati vožnju po hladnom zraku.

ZDRAVE KOSTI

Bicikliranje stvara manji pritisak na zglobove

Bicikliranje iziskuje specifično kretanje tijela biciklista, koje srećom ne izaziva veliko opterećenje na zglobove. Podaci pokazuju kako je 70 posto tjelesne težine kod bicikliranja fokusirano na sjedalo, dok gležnjevi i koljena nose manji postotak pritiska. Usporedimo li to s trčanjem ili nekim drugim sportskim aktivnostima – jasno je kako je pritisak na zglobove kod bicikliranja iznimno malen (praktički zanemariv).

Umjesto na zglobovima, fokus vožnje bicikla počiva na mišićima koji zahvaljujući bicikliranju postaju jači i fleksibilniji. Dakako, to se odnosi na mišiće nožnih struktura, dok je gornji dio tijela u pomalo podređenom položaju – pa je pametno povremeno odraditi i neke vježbe za gornji dio tijela.

POTROŠNJA KALORIJA

Vožnja bicikla troši kalorije

Kalorije mnogim ljudima predstavljaju životni problem jer neki nikako da se riješe suvišnih kilograma koje je uzrokovao pretjerani unos hrane, odnosno kalorija. Srećom, bicikl je vrsta zabavne i jednostavne rekreacije u kojoj je moguće potrošiti veliki broj kalorija.

Potrošnja kalorija na biciklu uvelike ovisi o strukturi staze i brzini vožnje pa je teško reći koliko se kalorija potroši za vrijeme vožnje bicikla. Ipak, statistike pokazuju kako prosječan biciklist unutar 60 minuta vožnje troši oko 500 kalorija. Time vožnja bicikla ulazi u društvo aktivnosti kojima je moguće potrošiti najveći broj kalorija – bez ekstremnih napora.

IMUNITET NA BICIKLU

Redovito bicikliranje jača imunitet

Nakon što smo naveli da vožnja bicikla podiže sretno raspoloženje, otpušta nakupljeni stres, rješava problem krvožilnih bolesti, sprječava nastanak dijabetesa, poboljšava kapacitet pluća i štiti zglobove od povećanog pritiska – vrijeme je da bicikliranje proglasimo super aktivnosti koja jača naše cjelokupno zdravlje.

Zahvaljujući svježem zraku i umjerenom kretanju, biciklisti se mogu pohvaliti poprilično jakim imunitet. Naš imunitet glavni je borac protiv mnogih opasnih i manje opasnih bolesti – pa je važno da bude što jači. Uz redovitu vožnju bicikla i pravilnu prehranu bogatu vitaminima – jak imunitet je gotovo pa zagarantiran.

OZLIJEDE NA BICIKLU

Bicikliranje donosi mogućnost ozlijede

Za vrijeme vožnje bicikla ne stojite čvrsto na tlu, što znači da može doći do potencijalno opasne ili manje opasne ozlijede. Iako su ozlijede puno češće i opasnije kod profesionalnih biciklista, treba uvijek imati na umu – kako su ozlijede sastavni dio i rekreativnih biciklista. Srećom, veliki broj ozljeda možete spriječiti pametnom i sigurnom vožnjom.

Kako biste smanjili mogućnost ozlijede preporučuje se da uvijek vozite u odgovarajućoj biciklističkoj obući (biciklističke cipele ili patike). Također, biciklistička kaciga može vam spasiti glavu ako dođe do nekih težih padova s bicikla. Dakako, u uvjetima smanjene vidljivosti mudro je nositi što više reflektirajuće odjeće (i prsluk), ali i imati upaljena svjetla na biciklu.

Unatoč tome što postoje raznovrsne mogućnost ozljede za vrijeme vožnje bicikla, činjenica je da su ozljede u rekreativnom biciklizmu puno rjeđe neko kod ostalih sportova. Također, bicikliranje ima puno zdravstvenih benefita koji zapravo minimiziraju značaj potencijalnih ozljeda. Bilo kako bilo, bicikliranje je iznimno zdravo – samo pripazite kako vozite bicikl.

VOŽNJA BICIKLA

Kako voziti bicikl u svim vremenskim uvjetima?

Vožnja bicikla možda jest jedna od najpopularnijih rekreativnih aktivnosti, ali je veliki broj rekreativaca prakticira samo u toplim mjesecima. Dakle, možemo reći da se biciklistička sezone proteže od travnja do listopada, dok ostatak godine većina rekreativaca sramežljivo izbjegava bicikl.

Razlog tome počiva u činjenici da mnogi rekreativci smatraju da hladni dani nisu pogodni za vožnju bicikla i da će se u tim danima razboljeti na biciklu. No, među prekaljenim biciklistima postoji jedna zanimljiva uzrečica: Ne postoji loše vrijeme za vožnju bicikla, već samo loša odjeća.

Voziti bicikl moguće je (i poželjno) tijekom čitave godine. No, bicikliranje u vjetrovitim, kišnim i snježnim uvjetima iziskuje određene prilagodbe opreme i ponašanja biciklista. U nastavku ćemo nabrojati nekoliko savjeta kako voziti bicikl u svim vremenskim uvjetima, a predstavit ćemo i nekoliko taktika kojima se služe iskusni biciklisti.

Redovito servisiranje bicikla

Redovito servisiranje bicikla igra iznimno važnu ulogu želite li tijekom cijele godine voziti bicikl. Naime, bicikl se svakom novom rutom troši i “raštimava” pa je potrebno povremeno napraviti servis bicikla – kako bi se svi dijelovi bicikla doveli u odlično stanje.

Zahvaljujući redovitom servisu bicikla bit ćete uvijek sigurni da vaš bicikl pruža najbolje performanse i da možete biti sigurni u svakoj vožnji. Kvalitetno podešene kočnice i mjenjači, optimalno napumpane gume i ispravno postavljena ostala biciklistička oprema – garancija su brze, udobne i sigurne vožnje bicikla. Više o servisiranju bicikla pisali smo na stranici Servis bicikla – pa svakako pogledajte.

Ispravna biciklistička oprema

Na tržištu postoji mnoštvo biciklističke opreme, a mudar odabir opreme – osigurat će vam udobnu i sigurnu vožnju u svim prilikama i neprilikama. Za kišne i snježne dane preporučujemo da nabavite blatobrane za bicikl koji će vas štiti od nečistoća s prometnica i staza. Za dobru vidljivost u noćnim uvjetima svakako su potrebna kvalitetna svjetla za bicikl, kao i mnoštvo reflektirajuće opreme.

Planirate li biciklom odlaziti na posao svakako nabavite bisage za bicikl u koje ćete moći staviti važne papire ili laptop. Dakako, kao sekundarno rješenje možete nabaviti i ruksak za bicikliranje, no važno je da i bisagi i ruksak budu vodootporni. Saznajte ovdje više o Biciklističkoj opremi.

Adekvatna biciklistička odjeća i obuća

Rekli smo već prethodno da ne postoji loše vrijeme (uvjeti) za bicikliranje, već samo postoji loša odjeća. U online i offline trgovinama redovito možete pronaći razno razne komade kvalitetna biciklističke odjeće koja će vam osigurati ugodno bicikliranje u svim vremenskim uvjetima.

Biciklističke hlače podložene u području trtice zaslužne su za ugodnu vožnju jer apsorbiraju udarce sjedala. Iako su uobičajene kratke biciklističke hlače, za hladne dane možete pronaći i duge biciklističke hlače, kao i navlake za cipele u kojima će stopala uvijek biti suha. Što se tiče biciklističke majice, možete odabrati zaista što god vam srce poželi – od kratkih majica sa zatvaračem, preko dugih majica pripijenih uz tijelo pa sve do biciklističke jakne koja će održavati temperaturu tijela u hladnim danima.

Spomenimo još i specijalne kabanice za kišne vožnje, kao i razne kape i potkape kako bi glava ostala topla u hladnim danima. Sve to možete lako nabaviti u raznim trgovinama, a više o biciklističkoj odjeći saznajte na linku Biciklistička oprema.

Udobna biciklistička kaciga čuva glavu

Iako je mnogi izbjegavaju nositi, biciklistička kaciga zapravo je iznimno koristan dio biciklističke opreme – koji će zaštiti vaš najvrjedniji dio tijela. Moderne biciklističke kacige napravljene su od lakih u udobnih materijala koji nimalo ne ometaju bicikliste za vrijeme vožnje bicikla.

Bez obzira kakvo bicikliranje planirate, savjet je da kacigu uvijek uzmete sa sobom. Dapače, pametno ja biciklističku kacigu staviti na glavu prije nego što sjednete na bicikl jer time sprječavate teška oštećenja glave koja se mogu dogoditi kod padova s bicikla. Iako padovi nisu česti, kaciga je tu da vas zaštiti u svakom trenutku.

Poštivanje prometnih propisa za bicikliste

Iako ne postoji puno prometnih propisa koji su direktno vezani uz vožnju bicikla, činjenica je da se i tih malo propisa često krši od strane mnogih biciklista. No, propisi nisu tu kako bi država punila svoju blagajnu, već kako bi svi biciklisti u prometu bili što sigurniji i zaštićeni od prometnih nesreća.

Uz prometne propise koji obavezuju bicikliste da imaju ispravan bicikl, tu su i neka druga pravila kojih se mudro pridržavati. Primjerice, prije nego padne mrak pametno je navući reflektirajući prsluk i upaliti svjetla na biciklu jer tako postajemo znatno vidljiviji ostalim sudionicima u prometu. Preko zebre koja nema posebnu biciklističku traku trebali biste prelaziti pješice, a nikako ne biste smjeli sjesti na bicikl ako ste prije toga popili koje pivo ili čašu vina.

Poštivanjem ovih osnovnih pravila ne samo da ćete izbjeći potencijalne kazne, već ćete i zaštiti sebe na biciklu – kao sudionika u prometu. Valja još spomenuti kako posebna pravila vrijede za djecu bicikliste u prometu. Svi biciklisti mlađi od 16 godina moraju nositi kacigu, a bez pratnje roditelji još nešto mlađi biciklisti mogu se voziti tek uz položeni vozački ispit za bicikl.

BICIKLISTIČKA DOGAĐANJA

Popularne biciklijade i natjecanja

Tijekom godine u Hrvatskoj i regiji održavaju se mnogobrojne biciklijade i biciklistička natjecanja. Druženja biciklista prilika su za upoznavanje novih ljudi, stjecanje novih znanja iz biciklizma te stvaranje nezaboravnih uspomena s prijateljima, poznanicima ili potpunim neznancima.

Na web portalu Biciklisti.hr redovito sakupljamo informacije o novim biciklijadama, biciklističkim druženjima i nešto ozbiljnijim biciklističkim natjecanjima. Ponuda biciklijada iz godine u godinu je sve veća, a uz rekreativne biciklijade za odrasle, sve su popularnije i biciklijade za djecu.

Za one nešto ozbiljnije bicikliste u Hrvatskoj se kroz godinu održava nekoliko iznimno zanimljivih biciklističkih natjecanja. Na tim natjecanjima tempo bicikliranja je daleko ozbiljniji, a sudionici se bore za dobre rezultate i pozicije na ljestvicama. Biciklistička natjecanja odvijaju se i u Kontinentalnoj i u Jadranskoj Hrvatskoj – a sve su popularnija među zaljubljenicima u bicikliranje.

Popis svih biciklijada i natjecanja možete pronaći u rubrici Biciklijade i natjecanja, a dio njih ćemo predstaviti i ovdje ispod.

MRŠAVLJENJE BICIKLOM

Savjeti za mršavljenje na biciklu

Već smo u uvodnom dijelu spomenuli kako bicikliranje troši veliki broj kalorija, što zasigurno pomaže u procesu mršavljenja. No, bicikliranje ne treba biti samo popratna aktivnost kod mršavljenja, već može uz pravilnu prehranu biti glavni okidač za skidanje kilograma. Tražite li savjete kako uz bicikliranje skinuti višak kilograma, evo nekoliko korisnih savjeta:

Bicikl možete voziti uvijek

Prednost skidanja kilograma uz pomoć bicikla je što biciklirati zapravo možete uvijek. I dok vam za neke vježbe snage treba teretana ili dvorana za grupne sportske aktivnosti, za bicikliranje ne trebate ništa osim bicikla. To znači da kalorije vožnjom bicikla možete gubiti gotovo uvijek i svugdje (gdje imate pristup biciklu).

Biciklizam je sjajna tjelesna aktivnost jer potiče rad skupina velikih mišića pa je samim time i potrošnja kalorija veća. U sat vremena bicikliranja možete se potrošiti između 400 do 1000 kalorija, ovisno o stilu vožnje i staze. Pozitivno je to što ćete veliki broj kalorija izgubiti bez da ulažete previše napora, a istovremeno možete uživati u svježem zraku i predivnoj prirodi.

Postavite jasne i mjerljive ciljeve

Činjenica da je bicikliranje uvijek i svugdje dostupno zapravo je dobra, ali i negativna informacija. Naime, to znači da većina rekreativaca neće unaprijed planirati vožnju bicikla – pa će često preskočiti potreban trening. Želite li mršavjeti vožnjom bicikla potrebno je da točno odredite ciljeve i treninge koje trebate odraditi.

Postavite konkretne ciljeve uz koje ćete iz dana u dan napredovati. Primjerice, odredite kako ćete danas odvoziti 10 kilometara uz prosječnu brzinu vožnje 15 km/h, a već sutra neka vaš cilj bude odvoziti 11 kilometara uz prosječnu brzinu vožnje od 16km/h i tako isplanirajte čitav period. Svaki profi biciklist u početku je bio amater – pa ne očekujte rezultate odmah. No, malim pomacima u ostvarenju ciljeva doći ćete do željnih ruta i tjelesnih kilograma.

Prije vožnje bicikla napravite vježbe istezanja

Bicikliranje trebate promatrati kao i svaku drugu sportsku aktivnost u kojoj postoji mogućnost ozljede. Dakako, mogućnost ozljede se smanjuje ako prije aktivnosti napravite kvalitetno i temeljito istezanje mišića. Stoga, nemojte sjedati na biciklu prije nego li napravite temeljito istezanje važnih grupa mišića.

Što se tiče mišića, najvažnije je uslijed bicikliranja napraviti istezanje nožnih, leđnih i vratnih mišića. Nožni mišići glavni su pokretač bicikla i na njima će biti najveći napor tijekom vožnje – pa ih je potrebno detaljni istegnuti i razgibati prije bicikliranja. Što se tiče leđnih i vratnih mišića, oni možda neće toliko raditi za vrijeme bicikliranja, ali će biti pod stalnim naporom i vrlo često u neugodnom položaju. Bilo kako bilo, prije bicikliranja napravite dobro istezanje jer ne želite neke nepotrebne i glupe ozlijede.

Ojačajte mišiće uz trening snage i agilnosti

Ako se pitate koje mišiće razvija vožnja bicikla, vjerujemo da je više manje sve već jasno na prvi pogled na biciklista. Dakle, biciklist za vrijeme vožnje radi pokrete nogama, dok je ostatak tijela u relativno mirnom stanju. To znači da se prilikom bicikliranja razvijaju mišići nogu i stražnjice, koji s vremenom postaju predivno definirani.

No, problem s bicikliranjem je što veliki dio mišića trupa i ruku zapravo stagnira za vrijeme vožnje bicikla pa je to potrebno nadoknaditi dodatnim treninzima. Preporuke stručnjaka su da barem dva puta tjedno odradite vježbe snage – kao što su primjerice sklekovi i marinci. Na taj način potaknuti ćete sve mišiće tijela na aktivnost i rast – čime ćete dobiti predivno oblikovan i donji i gornji dio tijela.

Pravilna prehrana je ključ mršavljenja

Mršavljenje (gubitak suvišnih kilograma) ima jedno jednostavno pravilo: Morate izgubiti više kalorija, nego što ih unesete u organizam hranom. Dakle, potreban vam je kalorijski deficit kako biste mršavili. Stoga, bicikliranje (ili bilo koja druga aktivnost) samo po sebi ne može donijeti rezultate gubitka kilograma.

Uz fokus na kvalitetu hrane (što više povrća i proteina), još je važnije pažnju posvetiti kvantiteti hrane. Naime, uglavnom je problem u tome što unosimo previše hrane – koju organizam zatim trpa u masti i salo. Vodite se logikom da vaša prehrana mora biti uravnotežena i da bude u granicama kalorijskog deficita.

Naglasit ćemo samo još kako se mnogi rekreativci zanesu sjajnim rezultatima u bicikliranju pa nakon treninga unesu previše hrane jer smatraju da su puno potrošili. Iskreno, 500 kalorija (koliko iznosi prosječna potrošnja kalorija u sat vremena bicikliranja) nije puno i to se brzo unese kroz grickalice ili neki slatki desert. Želite li mršavjeti – važno je da pazite na prehranu.

POTROŠNJA KALORIJA

Vožnja bicikla kalorije

Vožnja bicikla troši kalorije i to poprilično velik broj kalorija. Ako ste se ikada pitali koliko vožnja bicikla troši kalorija – u nastavu vam donosimo detaljan odgovor. Naime, istražili smo različita mišljenja stručnjaka kako bismo definirali tablicu potrošnje kalorija za vrijeme vožnje bicikla.

Tablica potrošnje kalorija – vožnja bicikla

Pogledajte ispod detaljnu tablicu potrošnje kalorija vožnjom bicikla.

NAPOMENA: Broj potrošenih kalorija je približan (nije u potpunosti točan) jer potrošnja ovisi o spremnosti biciklista (udjelu mišića i tjelesnih masti), težini staze (uzbrdice ili ravnice) i raznim drugim faktorima koji su drugačiji za svakog biciklista, tj. biciklisticu.

Biciklist do 60 kilograma

Brzina vožnje: 10 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 202 kcal
Brzina vožnje: 16 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 390 kcal
Brzina vožnje: 22 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 548 kcal
Brzina vožnje: 30 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 602 kcal

Biciklist od 70 kilograma

Brzina vožnje: 10 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 252 kcal
Brzina vožnje: 16 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 458 kcal
Brzina vožnje: 22 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 664 kcal
Brzina vožnje: 30 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 706 kcal

Biciklist od 80 kilograma

Brzina vožnje: 10 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 286 kcal
Brzina vožnje: 16 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 530 kcal
Brzina vožnje: 22 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 762 kcal
Brzina vožnje: 30 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 814 kcal

Biciklist od 90 kilograma

Brzina vožnje: 10 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 320 kcal
Brzina vožnje: 16 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 592 kcal
Brzina vožnje: 22 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 856 kcal
Brzina vožnje: 30 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 910 kcal

Biciklist od 100 kilograma

Brzina vožnje: 10 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 344 kcal
Brzina vožnje: 16 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 652 kcal
Brzina vožnje: 22 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 928 kcal
Brzina vožnje: 30 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 1008 kcal

Biciklist od 120 kilograma

Brzina vožnje: 10 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 406 kcal
Brzina vožnje: 16 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 782 kcal
Brzina vožnje: 22 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 1092 kcal
Brzina vožnje: 30 km/h || Trajanje vožnje: 60 minuta || Potrošnja: 1208 kcal

Želite li mršaviti uz pomoć bicikliranja sada imate sve potrebno na jednom mjestu. Važno je da unesete manje kalorija hranom nego što ih potrošite kroz dan bilo bicikliranjem, bilo normalnim funkcioniranjem vašeg organizma.

Vožnja bicikla donosi mnoge benefite za vaše zdravlje i stoga je prakticirajte bez obzira trebate li izgubiti kilograme ili ste zadovolji svojim tjelesnim izgledom. Želimo vam ugodno bicikliranje i puno sretnih trenutaka na biciklu.

Nadamo se da ćete uspjeti postići željenu tjelesnu figuru uz pomoć naših savjeta za vožnju bicikla. Sada vam predlažemo da pogledate jednu od sljedećih rubrika:

Novi bicikli

Novi bicikli

Saznajte koji su novi bicikli stigli u prodaju

Servis bicikla

Servis bicikla

Saznajte koji su novi bicikli stigli u prodaju

Biciklistička oprema

Biciklistička oprema

Saznajte koji su novi bicikli stigli u prodaju