Bolt Food sustav dostave pojavio se sredinom ove godine u Hrvatskoj, odnosno najprije u glavnoj prijestolnici Hrvatske – Zagrebu. Wolt i Glovo tako su dobili izravnog konkurenta u segmentu moderne brze dostave hrane, a zagrebački biciklisti – novu priliku za zarađivanje novca. Iako mnogi smatraju kako su zarade dostavljača male, pokazalo se u praksi kako Bolt Food, Wolt i Glovo dostavljači mjesečno mogu zaraditi poprilično lijepe svote novca koje se često penju i preko 5.000 kuna.

Iako će dostavljanje hrane na biciklu biti nešto zahtjevnije i sporije u ovim zimskim vremenima, vjerujemo kako će se na ulici moći vidjeti mnogi Bolt Food, Wolt ili Glovo ruksaci na biciklistima. Provjerili smo ovih dana malo po portalima za zapošljavanje ima li potrage za novim dostavljačima na biciklima – i zaključili kako mjesta za nove dostavljače na biciklu itekako ima. Bolt Food primjerice traži nekoliko novih vozača dostavljača na području grada Zagreba, a obećana plaća iznosi od 4.000 do 6.000 kuna. Valja naglasiti kako se u opisu posla spominju i razne nagrade za dostavljače, odnosno dodaci na plaću. Također, postane li opcija dostave na biciklu suviše opasna po snijegom zametenim pločnicima, tvrtke nude i mogućnost korištenja službenih vozila za dostavu.

>> Potreban vam je novi bicikl? Provjerite našu rubriku Bicikli.

Iako za Glovo i Wolt trenutno nismo uspjeli naći otvorenih radnih mjesta za dostavu na biciklima, vjerujemo kako potražnja za novim biciklistima u Zagrebu itekako postoji. Dakako, dostavljači na biciklima traže se i u drugim gradovima Hrvatske jer navedene su se usluge u ovoj godini proširile na mnoge velike gradove. Ako želite zaraditi na biciklu, uživajući u istraživanju gradova i komunikaciji s novim ljudima – ovo je sjajan posao za vas. Sve što vam treba je dobra kondicija, bicikl i pametni telefon – putem kojeg ćete dobivati sva uputstva o dostavi. Iskustva biciklista dostavljača u velikoj su mjeri iznimno pozitivna i mnogi su zapravo iznenađeni kako dostavljanjem na biciklu mogu zaraditi sasvim solidne novce, a cifre se nerijetko penju i preko 5.000 kuna.

Trebate li biciklističku opremu za vožnju po hladnom vremenu – svratite u rubriku Biciklistička oprema.