Iza nas je 13. etapa Tour de Francea, koja je pripala Danielu Martinezu, vozaču Education First tima. No, aktualna priča u regiji i dalje su fantastični Slovenci Primož Roglič i Tadej Pogačar koji pišu povijest slovenskog biciklizma. Naime, ovaj je dvojac nakon nove etape još dodatno povećao svoju prednost – i za sada rade fantastičan posao na Tour de France-u.

Zanimljiva 13. etapa Tour de France-a ponudila nam je odvajanje 17 vozača iz glavne skupine nakon otprilike 50 odvoženih kilometara. Vodeća grupa stvorila je prednost od 10-ak minuta, a na koncu je pobjednik tog nadmetanja bio Martinez. Žestoka se borba vodila između Martineza i Lennarda Kaemne, no na kraju je ciljem prvi prošao Martinez s četiri sekunde prednosti pred drugoplasiranim.

Etapa duga 191.5 kilometara ponudila je zanimljiv dvoboj za budućeg pobjednika Tour-a jer žestok su obračun imali vodeći Slovenci: Primož Roglič i Tadej Pogačar. Primož Roglič, vozač Jumbo-Visma sada je u ukupnom poretku 44 sekunde ispred također fantastičnog Pogačara (vozač INEOS Grenadiers-a). Odlična stvar za slovenski dvojac je što su se u ovoj etapi uspjeli odvojiti od Egana Brnala (prošlogodišnjeg pobjednika) koji sada zaostaje 59 sekundi za Rogličem.

Slovenski dvojac definitivno ispisuje povijest slovenskog biciklizma jer takve uspješne rezultate na jednoj od najpoznatijih biciklističkih utrki svijeta Slovenija ne pamti. Očekivanja slovenske javnosti su velika i talentirani biciklisti pomalo se pretvaraju u heroje nacije. Podrška biciklistima svakim danom sve više raste, što će definitivno utjecati i na popularnost rekreativnog biciklizma u Sloveniji – koji je i do sada bilježio sjajne rezultate.

Slovenskom dvojcu želimo puno uspjeha na novim izazovima koji su pred njima. Prva na redu je 14. etapa koja će se voziti od Clermont-Ferranda do Lyona, a dužine je 194 kilometara. S obzirom na dosad viđeno očekuju nas sjajne stvari i zanimljivi dvoboji za vodeće pozicije na Touru. Razlike među vozačima nisu velike, a tko će u konačnici zauzeti mjesto na tronu Tour de France-a saznat ćemo vrlo brzo.

Mogu li Slovenci do pobjede na Tour de France-u? Napišite u komentare.