Posjetitelji i stanovnici Šibenika imat će prilike uživati u vožnji javnih bicikli potpuno besplatno. Naime, servis javnih bicikli Nextbike, odlučio je kako će svi koji to požele – moći jednokratno voziti bicikl dva sata potpuno besplatno. Ova promotivna akcija odnosi se na čitav lipanj, a sve što korisnici Nextbike aplikacije trebaju jest unijeti kod za ostvarivanje besplatne vožnje.

Popularnost javnih bicikli iz godine u godinu raste, a jedan od lidera na domaćem tržištu definitivno jest Nextbike. Ova kompanija već nekoliko godina nudi javne bicikle diljem Hrvatske – pružajući tako svima mogućnost da voze bicikl bez obzira gdje se nalazili. Svi koji se u lipnju zateknu na području Šibenika moći će javne bicikle koristiti besplatno na dva sata – upisivanjem koda SI2020. Ideja ove promotivne akcije jest potaknuti stanovništvo i posjetitelje Šibenika da više koriste bicikle – jer su bicikli kvalitetno rješenje transporta u vrijeme korona virusa.

Nextbike svoje je poslovanje proširio diljem Hrvatske i ostalih zemalja, a sve što vam je potrebno za korištenje javnih bicikli jest Nextbike aplikacija. Preuzimanjem aplikacije i aktivacijom računa – dobivate pristup svim Nextbike biciklima diljem Hrvatske i svijeta. Što se konkretno Šibenika tiče, bicikl je moguće pokupiti i ostaviti na nekoliko različitih mjesta.

Van promotivnog razdoblja (koje je ovaj mjesec aktualno u Šibeniku) cijena pola sata vožnje bicikla iznosi 5 kuna. Moguće je aktivirati tjednu pretplatu koja će vas koštati 100 kuna, a tu je i godišnja pretplata 200 kuna uz koju dobivate neograničen broj vožnji od 30 minuta tijekom čitave godine. Šibensko-kninska županija posljednjih je tjedana napravila mnoštvo pozitivnih pomaka za popularizaciju biciklizma i ovo promotivno razdoblje javnih bicikli u gradu Šibeniku samo je još jedan korak – prema popularizaciji biciklizma u ovom turističkom području.

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će se novih korisnika pridružiti korištenju javnih bicikli u Šibeniku te hoće li ovo promotivno razdoblje potaknuti više vožnje biciklima. Zbog mjera distanciranja i zaštite zdravlja – bicikliranje je preporučljivo i postaje sve popularnije u velikim europskim gradovima. Hoće li se i u Hrvatskoj dogoditi velika popularizacija biciklizma?