Ponuda brdskih električnih bicikala postaje sve bogatija, a biciklisti danas mogu pronaći iznimno zanimljive modele električnih bicikala koji u potpunosti odgovaraju stilu vožnje biciklista. Kao što smo već navikli, proizvođači bicikala svake nas godine obraduju s novim modelima za nadolazeću sezonu. Nedavno je svoj novi brdski električni bicikl predstavio Santa Cruz – a radi se iznimno kvalitetnom biciklu koji dolazi u čak 6 različitih izvedbi.

Novi Santa Cruz Bullit ebike 2021 trebao bi biciklistima sklonim adrenalinskoj vožnji osigurati sve za ugodno i lagano uspinjanje na zahtjevne uspone, ali i za fluidno spuštanje niz atraktivne spusteve. Zahvaljujući motoru Shaimano EP8 i bateriji čiji kapacitet iznosi 630Wh, ovaj će vam novi bicikl osigurati lakše no ikad uspinjanje na strme uspone. Kada već spominjemo motor, valja naglasiti kako se Shimano EP8 nalazi u 5 verzija ovog bicikla, dok se u verziji Bullit R nalazi ED7000 motor (s baterijom istog kapaciteta).

novi električni bicikl brdski santa-cruz_bullit bicikl
Photo: santacruzbicycles.com

Santa Cruz Bullit ebike 2021 u 6 različitih verzija

Santa Cruz Bullit ebike 2021 dolazi u 6 različitih varijanti koje nose nazive: R, S, XT Air, XT Coil, X01 Air i X01 Coil. Svaka verzija bicikla donosi neke svoje značajke, no u globalu se radi o poprilično sličnim biciklima. Ono što posebice karakterizira ovaj električni bicikl je karbonski okvir te razlika između prednjeg i stražnjeg kotača. Prednji kotač je nešto veći i ima dimenzije 29 inča, dok je stražnji kotač manji i njegova dimenzija je 27.5 inča.

Od karakteristika koje ovaj novi bicikl donosi valja istaknuti hod od 170 milimetara sprijeda i straga. Također spomenimo, na veličini M kut cijevi sjedala iznosi 77.2 stupnja, dok je na XXL veličini taj kut na 76.8 stupnjeva. Što se tiče kuta cijevi upravljača, on na svim verzijama ovog bicikla iznositi 64 stupnja. Okvir bicikla u potpunosti je napravljen od karbonskih cijevi, a sveukupna težina bicikla kreće se između 22 i 23 kilograma (ovisno o varijanti i vrsti opreme).

Novi električni bicikl Santa Cruz Bullit ebike 2021 trebao bi se pojaviti u 4 različite veličine: M, L, XL, XXL. Zanimljivo, u ponudi neće biti veličine S, no veličina M trebala bi odgovarati biciklistima koji su između 165 i 175 centimetara visine. Cijena bicikla trebala bi se kretati između 7.499 do 11.499 dolara, ovisno o varijanti za koju se biciklist odluči. U svakom slučaju, Santa Cruz je na tržište pustio još jedan fantastičan električni bicikl za sve zaljubljenike u atraktivnu brdsku vožnju.