Broj projekata u cikloturizmu iz godine u godinu raste, a posebice nas veseli kada se jadranske županije i općine odlučuju za razvoj dodatnog cikloturističkog sadržaja. Naime, turisti više na našu obalu ne dolaze samo zbog mora, već traže dodatan sadržaj – a razvoj cikloturističke ponude smjer je s kojim se sigurno ne može pogriješiti. Naime, mnogi turisti obožavaju istraživati ljepote naše obale na biciklu, a mudro osmišljeni projekti potaknuti će turiste da se na biciklima zapute i u istraživanje unutrašnjeg dijela priobalja.

Jedan novi zanimljivi cikloturistički projekt ovih je dana predstavljen od strane gradonačelnika Vrgorca, a koji bi trebao biti realiziran u 2021. godini – ako se odobre sredstva za realizaciju. Predstavljen je projekt kojim bi se cikloturizam trebao dovesti u jedno od naših najpoznatijih i najvećih vinogorja u Hrvatskoj. Polje Jezero mnogim je zaljubljenicima u vino i prirodu poznato već godinama, a sada se ljepote tog kraja nastoje približiti i cikloturistima. Unutar navedenog cikloturističkog projekta trebalo bi biti ujedinjeno nekoliko mjesta atraktivnim cikloturističkim trasama – na kojima bi turisti mogli upoznati ljepote Vrgorca, Ploča i Pojezerja.

>> Potreban vam je kvalitetan bicikl niske cijene? Provjerite rubriku Bicikli akcija.

Na projektu razvoja cikloturizma u tom kraju radi se već neko vrijeme, a veliku ulogu odigrale su turističke zajednice. Osmišljen je detaljan projekt u kojem se ističu ljepote kraja, a koji se prema mnogim kriterijima može svrstati u idealno odredište za cikloturiste. Sam projekt trebao bi povezati već djelomično razvijene cikloturističke regije – Makarsku rivijeru, Dalmatinsku Zagoru i Dolinu Neretve. Pomno razgranatim cikloturističkim stazama (po modelu junction) stvorila bi se predivna destinacija za jednodnevne izlete biciklom. Projekt razvoja cikloturizma u polju Jezero vrijedan je oko milijun kuna – a trebao bi se realizirati u nekoliko faza. Nadležni se nadaju kako će sredstva za realizaciju biti odobrena i kako bi projekt mogao krenuti u realizaciju u 2021. godini. Nadamo se kako će projekt krenuti zacrtanim planovima jer očekuje nas mnoštvo razigranih staza koje će cikloturiste voditi predivnim i životopisnim krajem.

Zanima vas gdje možete otići na predivan izlet biciklom? Pogledajte rubriku Cikloturizam.