Nakon početne odgode jednog od najpopularnijih biciklističkih maratona u Varaždinskoj županiji, stiglo je vrijeme da se napokon održi popularni Tour de Kaj. Treće izdanje popularne biciklističke utrke donosi dvije rute različite zahtjevnosti u kojima će moći uživati svi (rekreativni) biciklisti i zaljubljenici u prirodu. Unatoč svim preprekama, brdsko biciklistički klub ASI pripremio je bogat program i atraktivne biciklističke staze – te je sve napokon spremno za novi Tour de Kaj.

Tour de Kaj je popularno biciklističko nadmetanje koje će rekreativne bicikliste sprovesti predivnim zelenim krajolikom brdovitog Zagorja. Utrka će se održati ove subote, 26.09.2020. s početkom u 10.00 sati. Biciklističke avanture započeti će na seoskom imanju Canjuga (Beretinec, Varaždin), a nastavit će se predivnim stazama varaždinskoga kraja. Biciklisti na raspolaganju imaju dvije utrke prema zahtjevnosti: Tour de Kaj u dužini 137 kilometara (1710 mnv) te nešto jednostavniji i lakši Mali Tour de Kaj čija dužina iznosi 76 kilometara i proteže se na 930 metara visinske razlike. Na biciklistima je da odaberu dionicu koja im više odgovara, a važno je naglasiti kako u natjecanju mogu sudjelovati i mlađi od 18 godina, ali uz obaveznu pratnju roditelja.

Organizator, brdsko biciklistički klub ASI za sudionike koji su se prethodno prijavili pripremio je zanimljiv start paket, koji uključuje i ručak po završetku utrke. Prijave na Tour de Kaj i Mali Tour de Kaj moguće su i na sam dan utrke, a kotizacija iznosi 150, odnosno 120 kuna. Organizatori se nadaju lijepom vremenu, kako bi rekreativni biciklisti i ljubitelji prirode mogli uživati u predivnim biciklističkim rutama koje ih očekuju na (Malom) Tour de Kaju. S obzirom na to da neki vozači ovom događaju tepaju i “Kaj kroz raj” – sigurni smo da vas očekuju predivni kilometri u atraktivnom varaždinskom kraju. Prijave na utrku moguće je izvršiti ovdje, a za više detalja možete se javiti na email bbkasi@gmail.com.

Planirate li odvoziti kakve biciklističke utrke do kraja ove godine? Napišite ispod u komentare.