Rekreativni i povremeni biciklisti s područja Osijeka dobiti će jedinstvenu priliku – popraviti vlastiti bicikl uz posredovanje stručnjaka za bicikle. Akcija servisiranja bicikala provodit će se jednom tjedno, a sama inicijativa pokrenuta je od strane popularnog biciklističkog kluba Furaj Lega. Navedeni se klub bavi raznim aktivnostima u kojima nastoji pomoći svima koji trebaju pomoć, a ovog će puta pomoć stići svima koji planiraju samostalno servisirati bicikl.

Nakon nedavne akcije u kojoj je biciklistički klub Furaj Lega sakupljao i popravljao bicikle, koje su kasnije donirani potrebitima – sada je vrijeme za nove aktivnosti. Naziv inicijative glasi Biciklinika, a ideja je nastala na temelju slične ideje Biciklopopravljaone u Zagrebu. Konkretno, svi rekreativci i biciklisti koji žele samostalno servisirati svoj bicikl moći će to napraviti jednom tjedno uz prisustvo iskusnih biciklista i servisera.

Biciklistički klub Furaj Lega svima koji se pojave na mjestu odražavanja radionice osigurat će sve potrebne alate kako bi biciklisti mogli uspješno popraviti sve nedostatke koji se nalaze na biciklima. Dakako, uz konkretan rad na popravku bicikla, rekreativni biciklisti moći će naučiti puno novih i zanimljivih stvari oko samog servisiranja bicikla. Privremenim serviserima biti će na raspolaganju znanje iskusnih biciklista koji su već bezbroj puta popravljali i servisirali svoje bicikle.

Ako ste voljni zaprljati ruke kako biste popravili svoj bicikl i otklonili sve eventualne nedostatke koje ima vaša jurilica na dva kotača – Biciklinika je idealan događaj za vas. Jednom tjedno moći ćete udružiti snage s iskusnim biciklistima kako biste naučili kako promijeniti gume, sajle, podesiti brzine i kočnice, itd. Uz nadzor i pomoć iskusnih stručnjaka, vaš će bicikl iz radionice izaći spreman za nove biciklističke avanture. Valja spomenuti kako je popravljanje bicikla potpuno besplatno, a oni koji to žele moći će ostaviti neku skromnu donaciju za sve buduće projekte koje će biciklistički klub Furaj Lega organizirati. Podržavamo ovu inicijativu i nadamo se sličnim akcijama širom Hrvatske, a Osječane pozivamo da se odazovu akciji – i pripreme svoje bicikle za buduće vožnje biciklom.