Jučer je u Vinkovcima održana prva Vinkovačka rekreativna biciklijada “Tour natur”. Iako je start s Trga vinkovačkih jeseni trebao biti u subotu u 11.00 sati, biciklijada je zbog lošeg vremena pomaknuta za jedan dan. Biciklijada se pretezala kroz 15 kilometara atraktivne staze, a biciklisti su po završetku utrke mogli osvojiti i vrijedne nagrade.

Pomicanje starta biciklijade sa subote na nedjelju pokazao se kao odličan potez organizatora – Grada Vinkovca i TZ Vinkovaca. Naime, nedjeljno jutro donijelo je biciklistima i rekreativcima predivno vrijeme, kao stvoreno za bicikliranje. Okupljanje na startu započelo je u jutarnjim satima, a ispred biciklista bila je ruta od 15 kilometara. Na startu se okupilo čak 113 rekreativaca, a posebno veseli činjenica što su se okupili i mladi i stati rekreativci. Biciklijada je krenula s Trga Vinkovačkih jeseni, a biciklisti su na svojoj 15 kilometara dugoj ruti prošli kroz mjesta Lapovac, Nuštra, Cerića, Mala Bosna i Gortanovo naselje. Cilj biciklijade bio je ponovno na Trgu Vinkovačkih jeseni, gdje su bicikliste dočeli pokloni iznenađenja.

Svaki sudionik biciklijade na startu je dobio majicu na poklon, ali i kupon na temelju kojeg se ušlo u izvlačenje za vrijedne nagrade. Nakon što je organizator izvukao dobitnike utješnih nagrada, uslijedilo je izvlačenje i za glavne nagrade. Troje sretnih dobitnika tako je doma otišlo s novom kacigom, nosačima za bicikla za automobil te novim biciklom. Novi bicikl pripao je mladoj biciklistici Korini Bonić, kojoj želimo puno sretnih kilometara u budućnosti.

Organizatori su iznimno zadovoljni odazivom rekreativaca na biciklijadu te su već najavili slična događanja u budućnosti. Ideja biciklijade bila je izvući ljude iz svojih domova te se još jednom “osvježiti” vožnjom po predivnim Vinkovcima, prije dolaska hladnih zimskih dana. Dakako, organizator se pobrinuo da cjelokupno događanja bude usklađeno s trenutno aktualnih propisanim epidemiološkim mjerama. Svim biciklistima je tako prije samog starta mjerena temperatura, a podaci o biciklistima zapisani u službenu evidenciju. Vjerujemo kako su mnogobrojni Vinkovčani i svi ostali uživali u ovih 15 kilometara bicikliranja po svježem zraku. Nadamo se kako će se više gradova diljem Hrvatske odlučiti za slične biciklijade jer promicanje bicikliranja kao zdravog načina kretanja itekako je potrebno.

Volite li biciklijade i biciklistička druženja? Napišite ispod u komentare.