Giant je jedan od omiljenih brendova rekreativnih biciklista jer donosi optimalni omjer kvalitete i cijene. Odnosno, da se bolje izrazimo – Giant je brend koji njeguje kvalitetu kao temelj poslovanja i samim time na tržište plasiraju samo bicikle vrhunskih performansi. Nedavno je tako predstavljen novi Giant Stance 29 2 koji je savršeno rješenje za bicikliste koji se žele priključiti full suspension brdskom biciklizmu.

Prošlogodišnje izdanje ovog bicikla pokazalo se fantastičnim rješenjem za sve koji žele napraviti iskorak u brdskom biciklizmu. Novi Giant Stance 29 2 donosi određena poboljšanja u odnosu na prošlogodišnje izdanje i stoga nam se čini ka odličan izbor prilikom kupnje FS mtb-a. Odmah ćemo spomenuti i cijenu bicikla koja iznosi 10.999 kuna, a evo što sve dobivate od performansi unutar te cijene:

Giant Stance 29 2 se s prošlogodišnjeg Sram-a SX prebacio na novi 12 brzinski Shimano Deore sistem, koji će se zasigurno svidjeti mnogim biciklistima. Tu su i nove Shimano nabe CENTER LOCK spline te sa stražnje strane Shimano spline čegrtaljka kako biste mogli postaviti bilo koju Shimano kazetu prema vašim željama. Vrlo kvalitetan Aluxx aluminijski okvir uz 29 inčne kotače s obručima 30mm širine savršeno odgovara zahtjevnim brdskim stazama. Uz 120 mm hoda straga i 130 mm sprijeda, ovaj bicikl odolijeva raznovrsnim zahtjevima biciklista. Suntour Raidon R stražnji shock pomno je podešen za ovaj model bicikla te se u testiranjima pokazao kao kvalitetan izbor na zahtjevnim terenima. Bicikl je opremljen MT 200 hidrauličnim disk kočnicama, a tu su i Deore ručice mjenjača, kao i MT-201 ručice kočnica.

Za kraj ćemo samo još spomenuti i ugodno Giant Romero sjedalo koje je pomno osmišljeno kako bi odgovaralo što većem broju biciklista. Dizajn sjedala kojeg krase čiste i zaobljene linije trebao bi biciklistima poslužiti i na duge i na kratke staze. Novi model Giant Stance 29 2 dolazi i u nekoliko različitih boja – te u konačnici možemo reći kako je kvalitetan odabir za novi full suspension brdski bicikl u cjenovnom razredu oko 10.000 kn.

Planirate li uskoro kupnju novog brdskog bicikla? Koji je vaš favorit? Napišite u komentare.