Cikloturizam iz godine u godinu raste, a sve je više zaljubljenika u bicikliranje koji se žele u potpunosti “stopiti” s prirodom. Jedan od njih definitivno je i Paul Elkins koju uz ljubav prema vožnji bicikla, gaji i ljubav prema stvaranju zanimljivih rješenja za kampiranje u prirodi. Iza Paula su mnogobrojni zanimljivi kamperski projekti, a bicikliste željne kampiranja zasigurno će oduševiti nova Paulova ideja – mini kamperica za bicikl.

mini kamper za bicikl - putovanje biciklom izgraditi kamper biciklisti vožnja bicikla cikloturizam biciklisti izgradnja ideja
Photo: elkinsdiy.com

Ako ste ikada pomislili da je kampiranje na biciklu nemoguća misija, Paul će u potpunosti otkloniti vaše sumnje. Naime, Paul je svojim vrijednim i kreativnim rukama kreirao mini kamp kućicu koju je moguće prikopčati na bicikl – i tako istraživati najljepša kamperska mjesta. Iako dimenzijama malena i lagana, ova kamp kućica može vam pružiti udoban smještaj, ima ugrađene razne sustave za zabavu, a u mini kamperici je moguće i kuhati. Sve to, Paul je uspješno strpao u svega 27 kilograma tešku kućicu, koja je dimenzijama tek nešto veća od kade za kupanje.

Mini kamperica za bicikl s krevetom, hladnjakom i štednjakom

Paul Elkins iza sebe ima mnogobrojne uspješne DIY projekte, koji su uglavnom fokusirani na kreativne i zabavne mogućnosti kampiranja. Iako kampiranje u mini kamperu za bicikl vjerojatno neće biti ekstremno udobno i sigurno – činjenica je da je bolje spavati u kamperici nego li na samoj zemlji. Vjerujemo kako se Paul vodio upravo tom logikom – a proizvod koji je stvorio mnoge je oduševio. Valja naglasiti kako je u mini kamperice za bicikl uloženo manje od 160 dolara, odnosno manje od 1.000 kuna.

>> Kako zaraditi do 10.000 kuna mjesečno vožnjom bicikla? Saznajte ovdje.

Mini kamperica za bicikl ima širinu i visinu od oko jedan metar te je dužine oko dva metra, a unatoč tome Paul je u kampericu uspio postaviti mnogo opreme. Kamperica ima krevet zahvaljujući kojem je moguće prenoćiti gotovo svugdje – kada vam ponestane želje za daljnjim bicikliranjem. Ugrađena je led rasvjeta za bicikliste koji je planiraju koristiti noću, zatim su tu mnogobrojni ormarići za pohranu alata, hrane i svih drugih biciklističkih potrepština. Zanimljivo, mini kamperica za bicikl ima i mini štednjak i hladnjak – kako bi biciklist mogao pripremati svoja omiljena jela na putovanju biciklom. Također, ugrađeni su zvučnici pa je u kamperici moguće slušati i glazbu.

mini kamper za bicikl - putovanje biciklom izgraditi kamper biciklisti vožnja bicikla cikloturizam biciklisti
Photo: elkinsdiy.com

Mini kamperica za bicikl lako se prikopča na bicikl i u trenu možete s njom na putovanje. Namijenjena je ljubiteljima kampiranja i bicikliranja – koji ne žele spavati pod otvorenim nebom, a nemaju volje za svakodnevno rasklapanje šatora. Sama kamperica ima i prozor te otvore koji omogućuju kvalitetnu cirkulaciju zraka pa je boravak u njoj relativno ugodan. Paul se pobrinuo i za balansiranje tereta pa su teže stvari smještene ispod samog mini kamera – kako bi vožnja bicikla bila stabilna. U svakom slučaju, vjerujemo da će ova vrlo zanimljiva ideja oduševiti mnoge bicikliste – i da će netko krenuti u izgradnju vlastitog mini kampera za bicikl. Ideju imate, sada samo još nedostaje realizacija.

Tražite li novi bicikl po iznimno povoljnoj cijeni – provjerite rubriku Bicikli akcija.