Tour de France polako odmiče svojem kraju i sve je izglednije da će pobjedu na ovogodišnjem izdanju najpopularnije biciklističke utrke na svijetu odnijeti jedan od susjednih nam Slovenaca. Naime, i nakon 19. odvožene etape Tour de France-a vodeći u ukupnom poretku je i dalje fantastični Slovenac Primož Roglič koji nastupa za ekipu Jumbo-Visma. Vodeći dvojac nije se proslavio u 19. etapi Tour-a, no unatoč tome i dalje imaju sasvim solidnu prednost pred konkurentima u ukupnom poretku.

Biciklistička nadmudrivanja u Francuskoj polako se primiču kraju, a iza biciklista je već 19. etapa vožena od Bourg en Bresse do Champagnole. Radi se o etapi dugačkoj 166,5 kilometara koja nam je ponovno ponudila vrlo zanimljiv rasplet. Ovog puta, vodeći slovenski dvojac nije bio u prvom planu jer su vodeće pozicije ove etape pripale nekim drugim biciklistima. Zanimljivo, drugo mjesto etape osvojio je još jedan Slovenac te tako još dodatno uljepšao sjajnu slovensku priču u Francuskoj.

Pobjednik 19. etape Tour de France-a bio je danski biciklist Soeren Kragh Andersen, koji nastupa za ekipu Sunweb. S odvoženih 166,6 kilometara u vremenu 3:36:33 uspio je osvojiti pobjedničku poziciju 19. etape Toura, što mu je ujedno druga pobjeda na ovogodišnjem natjecanju (slavio je i u 14. etapi). Drugo mjesto na 19. etapi pripalo je slovenskom biciklistu Luki Mezgecu (Mitchelton-Scott) koji je za vodećim Soeren Kragh Andersen zaostao 53 sekunde. Isti zaostatak za vodećim je imao i Belgijanac Jasper Stuyven koji nastupa za ekipu Trek-Segafredo.

Unatoč novim imenima među pobjednicima, nije se desila neka značajnija promjena u vrhu ukupnog poretka. Vodeći trojac i dalje drži popriličnu vremensku distancu od ostalih biciklista pa su za sada relativno sigurni (koliko to mogu biti u najatraktivnijoj biciklističkoj utrci na svijetu). Primož Roglič ima gotovo minutu prednosti pred svojim sunarodnjakom Tadejem Pogačarom, odnosno dijeli ih 57 sekundi. Na trećem mjestu nalazi se Miguel Angel Lopez koji za Rogličem zaostaje 1:27 minuta, dok ostali trkaći za vodećim Rogličem imaju zaostatak veći od 3 minute. Razvoj situacije i dalje ide na ruku vodećem trojcu i sve je izglednije da će na tronu po završetku Tour de France-a stajati jedan od naših odličnih susjeda. Sljedeća na rasporedu je utrka na kronometar.

Hoće li Roglič osvojiti ovogodišnji Tour de France? Napišite ispod u komentare.