Jamis sasvim sigurno nije među najpoznatijim brendovima bicikala u Hrvatskoj, no ovaj se brend već dugi niz godina može pohvaliti sasvim solidnom ponudom bicikala na globalnom tržištu. Sama povijest ovog brenda zapravo nije nekog novog datuma, već je Jamis poprilično dugo prisutan na tržištu. Posebno je zanimljivo što se posljednjih godina fokus ovog brenda znatno izmijenio pa su sada fokusirani na kvalitetne hardtail bicikle.

Jedan od novijih takvih bicikala u njihovoj ponudi svakako je Jamis Komodo 2021. Radi se o novoj verziji bicikla srednjeg cjenovnog razreda koji je u odnosu na svojeg prethodnika dobio nekoliko značajnijih promjena. Novi Jamis Komodo 2021 donosi aluminijski okvir koji može biti u svijetloplavoj ili sivoj boji. Za razliku od svojeg prethodnika (27,5+) ovaj bicikl dolazi s nešto većim kotačima od 29 inča, kod kojih je prednja guma WTB Vigilante širine 2.5″, a stražnja WTB Trail Boss na 2.4″. Na stražnjem kotaču nalazi se Shimano M6100 kaseta, a za upravljanje brzinama služi Shimano Deore M6100 mjenjač i ručica. Valja spomenuti i Shimano MT420 4-klipne kočnice koje će vam osigurati ugodno i sigurno kočenje u raznim uvjetima bicikliranja.

>> Koji je najbolji servis bicikla u vašem gradu? Saznajte u rubrici Servis bicikla.

Za udobnost i ublažavanje udaraca tijekom vožnje brine se Rock Shox 35 Silver TK 29 vilica. Kut cijevi upravljača postavljen je na 65 stupnjeva, dok je kut cijevi sjedala kod Jamis Komodo 2021 bicikla na 76 stupnjeva. Spomenuti ćemo i cijevi uzduž lanca koje su oblikovane asimetrično te duljine 435 milimetara. Biciklisti koji se odluče za kupnju ovog bicikla na raspolaganju će imati mogućnost odabira između dvije boje i četiri veličine. Najmanje veličina iznosi 15″, a tu su još i veličine od po 17″, 19″ i 21″.

Jamis je još jednom napravio vrlo kvalitetan posao po pitanju konstruiranja hardtail bicikla i vjerujemo kako će svi budući biciklisti biti zadovoljni ovim odabirom. Pitanje je kada će se ovaj model bicikla i u kojoj mjeri pojaviti u Hrvatskoj, no vjerujemo kako ćemo sve češće naletjeti na neki Jamis bicikl prilikom bicikliranja. Jamis Komodo 2021 donosi sasvim solidne performanse i vrijedi ga razmotriti prilikom kupnje novog hardtaila.

Tražite li kvalitetne bicikle na akciji svakako svratite na Bicikli akcija.