Unatoč tome što je ovogodišnja turistička sezona upitna, gradovi i županije nastavljaju planirana ulaganja u turističku infrastrukturu. Uvijek je pozitivno vidjeti kada nastaju nove atrakcije za turiste, a nas posebno veseli kada su te nove turističke atrakcije vezane uz cikloturizam. Upravo jedna takva atrakcija trebala bi se ove godine izgraditi nad Vrelom Cetine, u Šibensko-kninskoj županiji.

Prema informacijama koje su se ovih dana pojavile na stranicama Šibensko-kninske županije, potpisan je vrijedan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca nad Vrelom Cetine. Ovaj bi vidikovac za bicikliste trebao postati još jedna u nizu turističkih atrakcija kojima se ova županija može pohvaliti. Projekt je vrijedan 494.125 kuna, a zanimljivo je da bi vidikovac trebao biti izgrađen u samo 3 mjeseca (nakon uvođenja u posao).

Vrelo Cetine vrlo je zanimljiv hidrološki spomenik prirode, koji je prepoznatljiv po svojoj dubini od čak 125 metara. Iako je ova prirodna atrakcija već i do sada mamila uzdahe turista, s izgradnjom vidikovca postići će se još bolji doživljaj. Čelnici županije nadaju se kako će izgradnjom vidikovca s odmorištem provući još veći broj turista te bi ova atrakcija trebala postati jedan od temelja buduće turističke ponude toga kraja.

Cikloturistički vidikovac prostirat će se na 55 kvadratnih metara površine i bit će opremljen raznim sadržajima za bicikliste i ostale posjetitelje. Biciklisti koji stignu na vidikovac imat će na raspolaganju servisne stanice za bicikl, uz koje će biti smještene biciklističke klupe i stalci za bicikle. No, uz sam biciklistički vidikovac, dio novca bit će utrošen i na izgradnju staza. Trebale bi se postaviti stepenice koje će spajati vidikovac s Vrelom Cetine – kako bi turisti još osebujnije mogli doživjeti ovu prirodnu atrakciju.

Za nekoliko mjeseci tako bi ponuda za bicikliste u Šibensko-kninskoj županiji trebala još dodatno narasti – ovim predivnim vidikovcem. Cikloturizam u ovom dijelu Hrvatske kvalitetno se razvija, čemu u prilog ide i činjenica da NP Krka ima najduže sređene biciklističke staze u Hrvatskoj koje turistima na biciklima omogućuju razgledavanje predivnog nacionalnog parka. Nadamo se kako će ova županija nastaviti svoj kvalitetan razvoj projekta u području cikloturizma i veselimo se prvim pogledima s vidikovca – na predivno Vrelo Cetine.