Sve veći broj popularnih europskih metropola u ponudi ima sustave javnih bicikala koje je moguće voziti iz jednog u drugi dio grada uz simbolične novčane svote. Usluga javnih bicikala postaje sve popularnija, baš kao i bicikliranje širom Europe i svijeta. Za sve one koji obožavaju koristiti sustave javnih bicikli stiže super vijest – Bolt planira veliku ekspanziju svojih električnih bicikala i romobila u 2021. godini.

Bolt je trenutno jedna od najpopularnijih aplikacija za rezervaciju i korištenje javnog prijevoza na zahtjev, točnije usluga prijevoza automobilima. No, u Boltu su prepoznali kako mikromobilnost u velikim gradovima postaje sve važnija – pa su odlučili tržištu ponuditi ekološki prihvatljivije i raznovrsnije mogućnosti javnog prijevoza. Tako bi u 2021. godini trebali proširiti svoju mrežu javnih električnih bicikala i romobila. Zanimljivo, ove godine inženjeri Bolta osmislili su i proizveli vlastiti električni romobil, koji je zbog svoje modularne građe – kvalitetan za korištenje, ali i jednostavan za održavanje i servisiranje.

Ekspanzija Boltovih usluga mikromobilnosti započela je već ove godine te je trenutno dostupna u 45 gradova unutar 15 različitih zemalja. No, sljedeće godine usluga javnog prijevoza trebala bi biti proširena na dodatnih 100-ak gradova. Trenutno uslugu možemo pronaći u Francuskoj, Portugalu i Švedskoj, a u prvoj polovici sljedeće godine vjerojatno će se pojaviti i u Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Dakako, postoji mogućnost da se usluga javnih bicikala i romobila pojavi i u drugim europskim državama, među njima i u Hrvatskoj. U rast poslovanja Bolt će uložiti više od 100 milijuna eura, a u promet će se pustiti čak 130.000 električnih bicikala i romobila.

Bolt je inovativan u mnogim područjima, a sada razvijaju i specijalizirani hardver koji će podržati ideje na kojima rade. Vrijedi naglasiti kako će Bolt svojim širenjem usluga postati prva platforma za prijevoz na zahtjev na području Europe – koja će istovremeno nuditi električne bicikle, romobile i automobile na jednoj platformi. Veselimo se širenju Bolt usluga na domaćem teritoriju te se nadamo kako će novi električni bicikli još dodatno popularizirati bicikliranje u gradovima.