Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Biciklijade i natjecanja

– detaljan kalendar biciklijada i natjecanja u Hrvatskoj i regiji –

Zaželjeli ste se biciklijada ili biciklističkih natjecanja? Zanima vas gdje se uskoro održavaju biciklijade i natjecanja u vašoj regiji? Potreban vam je detaljan kalendar biciklijada kako biste uspješno isplanirali svoje biciklističke avanture? Želite upoznati nove bicikliste i žudite za zanimljivim biciklističkim događanjima?

Detaljan kalendar svih biciklijada

Detaljan kalendar svih biciklijada

Kliknite i zavirite u vrlo detaljan kalendar biciklijada te saznajte kada se i gdje održavaju biciklijade u vašem kraju

Raspored biciklističkih natjecanja

Raspored biciklističkih natjecanja

Kliknite i saznajte kada se i gdje održavaju atraktivna biciklistička natjecanja u Hrvatskoj i regiji

Izvještaji s nedavno održanih biciklijada

Izvještaji s nedavno održanih biciklijada

Kliknite i saznajte kakva je atmosfera bila na nedavno održanim biciklijadama i biciklističkim natjecanjima

Savjeti za biciklijade i natjecanja

Savjeti za biciklijade i natjecanja

Kliknite i saznajte kako se pripremiti za biciklijade i natjecanja te što ponijeti sa sobom na vožnju

DETALJAN POPIS DOGAĐANJA

Kalendar biciklijada i biciklističkih natjecanja

Biciklijade i biciklistička natjecanja iznimno su popularna među mnogobrojnim zaljubljenicima u bicikliranje. Uz to što se biciklisti mogu međusobno upoznati i družiti, biciklijade i natjecanja pokazuju biciklistima u kakvoj su formi. Biciklijade su uglavnom laganog tempa i njihova je primarna zadaća druženje većeg broja biciklista, dok su biciklistička natjecanja namijenjena onim biciklistima koji se žele natjecati s drugima.

U Hrvatskoj se kroz godinu održavaju mnogobrojne biciklijade i biciklistička natjecanja. Želite li provesti ugodno vrijeme biciklirajući i družeći se s ostalim rekreativnim biciklistima – svakako pogledajte kalendar biciklijada i natjecanja. Naš tim redovito istražuje gdje se i kada održavaju nove biciklijade, kako bismo vam pružili sve potrebne informacije za planiranje neke buduće biciklističke avanture.

U kalendaru ispod nalazi se detaljan popis gotovo svih biciklijada i natjecanja koja se održavaju u Hrvatskoj. U kalendaru biciklijada možete pronaći kratke informacije o nazivu i mjestu događanja, dok puno više informacija o određenoj biciklijadi ili natjecanju – možete saznati niže na stranici. Ako ste kojim slučajem organizator neke biciklijade, informacije o održavanju biciklijade možete nam javiti ovdje.

Kalendar biciklijada i natjecanja

Trenutno nema aktualnih biciklijada i natjecanja

KALENDAR BICIKLIJADA

Biciklijade u Hrvatskoj – svi detalji

Mnogobrojni biciklistički klubovi, razne udruge, općine, gradovi i županije – svake godine organiziraju veliki broj biciklijada. S obzirom na to da trend bicikliranja u Hrvatskoj iz godine u godinu raste, sve su popularnija i druženja biciklista. Biciklijade su savršeno mjesto za upoznati nove bicikliste, podružiti se, razmijeniti savjete i sklopiti nova zanimljiva prijateljstva.

Biciklijade su uglavnom ležernog karaktera, što znači da rezultat nikako nije u prvome planu. Glavni cilj biciklijada je druženje rekreativnih biciklista. Biciklijade se uglavnom održavaju travnja do listopada, dok su u hladnijem dijelu godine prava rijetkost. Često se na biciklijada dijele i neke promotivne nagrade za bicikliste, a organizatori gotovo uvijek osiguraju jelo i piće po završetku odvožene rute biciklijade.

Kako bismo vam olakšali potragu za idealnom biciklijadom – ispod vam donosimo popis biciklijada po regijama Hrvatske. Naš će tim popis biciklijada svakog tjedna ažurirati kako biste uvijek bili u toku s aktualnim biciklističkim događanjima u vašem kraju. Želite li voziti ozbiljnije utrke – svratite niže na stranici na Biciklistička natjecanja.

Odaberite željenu regiju održavanja biciklijada:

– Sjeverozapadna Hrvatska –

– Zagreb i Središnja Hrvatska –  – Slavonija –

– Sjeverni Jadran i Lika – – Srednji i Južni Jadran –

Biciklijade Sjeverozapadna Hrvatska

Sjeverozapadna Hrvatska svojim relativno blagim brežuljkastim krajem idealno je mjesto za bicikliranje. Stoga, nije nimalo čudno što se u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj održavaju mnoge biciklijade i biciklistička druženja. Ako želite posjetiti neku od biciklijada u Varaždinu, Međimurju ili Zagorju – na pravom ste mjestu.

Sjeverozapadna Hrvatska obuhvaća sljedeće županije: Međimurska, Varaždinska, Krapinsko-Zagorska i Koprivničko-Križevačka.

Popularna središta za održavanje biciklijada su: Varaždin, Čakovec, Krapina i Koprivnica.

Trenutno nema aktualnih biciklijada u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Biciklijade Zagreb i Središnja Hrvatska

Zagreb kao središte hrvatskog biciklizma i regija s najvećim brojem biciklista – definitivno se može pohvaliti s velikim brojem biciklijada. U gradu Zagrebu gotovo se u svako doba godine održavaju neka biciklistička događanja, a iznimno su popularne biciklijade. Na zagrebačkim biciklijadama okuplja se veliki broj ljudi, što je idealna prilika da upoznate nove bicikliste i steknete nove biciklističke prijatelje.

Regija Središnja Hrvatska obuhvaća županije: Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Bjelovarsko-bilogorska, Sisačko-moslavačka i Karlovačka županija.

Popularne lokacije za održavanje biciklijada su: Zagreb, Bjelovar, Sisak i Karlovac.

Trenutno nema aktualnih biciklijada u Zagrebu i Središnjoj Hrvatskoj

Biciklijade Slavonija

Predivne slavonske ravnice idealne su za uživanje u mirnoj i ugodnoj vožnji bicikla. Zahvaljujući entuzijazmu mnogih pojedinaca i udruga, u slavonskim se mjestima redovito održavaju i mnogobrojne biciklijade. Želite li voziti biciklijade u Slavoniji svakako pratite kalendar biciklijada na našem web portalu.

Regija Slavonija obuhvaća županije: Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska i Požeško-slavonska.

Popularne lokacije biciklijada su: Virovitica, Osijek, Vukovar, Slavonski Brod i Požega.

Trenutno nema aktualnih biciklijada u Slavoniji

Biciklijade Sjeverni Jadran i Lika

Sjeverni Jadran i Lika pokazuju ono najljepše i najraznovrsnije što Hrvatska nudi biciklistima. Predivna jadranska obala prepuna atraktivnih povijesnih lokacija spaja se s planinskim dijelom Hrvatske koji nudi spokoj i uživanje u svježem zraku. Želite li biciklirati i družiti se s biciklistima iz te regije – svakako pogledajte koje su aktualne biciklijade u Sjevernom Jadranu i Liki.

Regija Sjevernog Jadrana i Like obuhvaća sljedeće županije: Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija.

Gradovi s popularnim biciklijadama: Pula, Rijeka i Gospić.

Trenutno nema aktualnih biciklijada na Sjevernom Jadranu i Lici

Biciklijade Srednji i Južni Jadran

Srednji i Južni Jadran može se pohvaliti bogatom i atraktivnom poviješću, koja oduševljava mnogobrojne turiste. Kako bi turisti, ali i domaći biciklisti maksimalno uživali u povijesnim ljepotama koje se nude i mirisu mora – redovito se održavaju biciklijade. Gustoća biciklijada najveća je ljeti kada se dodatnim aktivnostima pokušavaju animirati mnogobrojni turist. Želite li biciklirati u atraktivnim turističkim lokacijama – svakako provjerite biciklijade koje se održavaju u Srednjem i Južnom Jadranu.

Područje Srednjeg i Južnog Jadrana obuhvaća županije: Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija.

Popularna odredišta za biciklijade su: Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik.

Trenutno nema aktualnih biciklijada na Srednjem i Južnom Jadranu

KALENDAR NATJECANJA

Biciklistička natjecanja – svi detalji

Biciklistička natjecanja posljednjih godina dobivaju sve više na popularnosti. Sve je više rekreativnih biciklista koji žude za adrenalinom i atraktivnim natjecanjima u kojima imaju prilike odmjeriti snage s drugim biciklistima. I dok su dugo vremena biciklistička natjecanja bila rezervirana isključivo za profesionalne bicikliste, danas raste broj natjecanja za rekreativne bicikliste.

Za razliku od ležernih biciklijada, na biciklističkim natjecanjima tempo je puno veći i napetiji. Naime, u biciklističkim natjecanjima rekreativni biciklisti se istinski bore za što bolja vremena vožnje – kako bi osigurali što bolja mjesta na ljestvicama najboljih rekreativnih biciklista u Hrvatskoj. Posebno su popularne lige i višemjesečna natjecanja u kojima biciklisti iz utrke u utrku skupljaju bodove – kako bi u konačnici došli što bliže tronu.

Biciklističkih natjecanja u Hrvatskoj nema puno (u usporedbi s biciklijadama), ali je primjetan porast aktivnosti po pitanju rekreativnih natjecanja. Želite li odmjeriti snage s biciklistima iz čitave Hrvatske – biciklistička natjecanja prava su prilika za vas. Uz to što ćete se boriti za što bolje pozicije na ljestvici najboljih biciklista, imat ćete priliku upoznati mnoge zaljubljenike u adrenalinske vožnje bicikala te s njima razmijeniti vrijedna iskustva. Evo koja su biciklistička natjecanja trenutno aktualna u Hrvatskoj:

Trenutno nema aktualnih biciklističkih natjecanja u Hrvatskoj

IZVJEŠTAJI S BICIKLIJADA

Nedavno održane biciklijade

Gotovo svakog tjedna u vrijeme biciklističke sezone diljem Hrvatske održavaju se biciklijade i natjecanja. Mnoštvo zaljubljenika u biciklizam i rekreativaca okuplja se na zanimljivim događanjima – s ciljem druženja, razmjene iskustva, provjere trenutne forme i upoznavanja novih biciklista. Web portal Biciklisti.hr iz tjedna u tjedan prati atraktivna biciklistička događanja širom Hrvatske, a o njima izvještavamo na web portalu.

Želite li saznati kako je izgledala neka biciklijada ili biciklističko natjecanje – na pravome ste mjestu. Svakog vam tjedna donosimo izvještaje s fotografijama s raznih biciklijada i natjecanja. Zanima li vas kako je izgledalo neko nedavno održano biciklističko natjecanja – svakako provjerite nove članke ispod.

KAKO VOZITI BICIKLIJADE

Savjeti za biciklijade i natjecanja

Planirate li po prvi puta otići na neku biciklijadu ili biciklističko natjecanje – sasvim sigurno vas zanima što ponijeti sa sobom i kako se ponašati na biciklijadu ili natjecanju. Kao što smo već rekli, biciklijade su potpuno ležeran način druženja rekreativaca, dok su biciklistička natjecanja puno ozbiljnija i rezervirana za oni koji se planiraju natjecati. Stoga, na natjecanje krenite nakon što odradite barem nekoliko treninga bicikliranja – jer u protivnom ćete biti tužni zbog lošeg rezultata.

U nastavku ćemo nabrojati nekoliko savjeta kako se pripremiti za biciklijadu te što očekivati kada stignete na start biciklijade. Dakako, strah od odlaska na prvu biciklijadu sasvim je suvišan jer ekipa koja ide na biciklijade je izuzetno pozitivna, zabavna, društvena i vesela. Stoga, želite li upoznati nove rekreativne bicikliste – vrijeme je da sjednete na bicikl i odete na svoju prvi biciklijadu. Evo kako se pripremiti:

Pripremite bicikl i odjeću

Prije nego što se dovezete na start biciklijade, važno je pripremiti bicikl i odgovarajuću odjeću i obuću. Biciklijade uglavnom obuhvaćaju duljine veće od 5 kilometara, što znači da na vožnju nije pametno krenuti u japankama i s neispravnim biciklom. Vozit ćete se vjerojatno po prometnicama pa vaš bicikl mora imati svu odgovarajuću opremu i biti u ispravnom stanju za vožnju.

Što se tiče odjeće, ne trebate se obući profesionalno jer će tempo vožnje biti lagan – no nošenje biciklističkih hlača i majice je i više nego poželjno. Nadalje, ako ćete na biciklijadu u ljetnim mjesecima svakako ponesite kremu protiv sunca, kao i sunčane naočale.

Ponesite vodu ili napitak

Iako staze biciklijade uglavnom nisu dugačke, važno je unositi dovoljno tekućine prilikom bicikliranja. Posebno je važnost hidratacije izražena u ljetnim mjesecima kada se naše tijelo jako znoji prilikom bicikliranja pa je potrebno nadoknaditi izgubljenu tekućinu. Stoga, važno je sa sobom na biciklu uvijek imati bocu vode ili neki drugi energetski napitak.

Prije nego li se pojavite na startu biciklijade – ne zaboravite sa sobom uzeti bocu tekućine. Valja naglasiti kako će organizator vjerojatno i na nekim stanicama na stazi osigurati vodu za piće.

Ležerna atmosfera

Biciklijade nisu natjecanja, već su zamišljene kao druženje rekreativaca. Kada dođete na start biciklijade ubrzo ćete shvatiti da su tamo rekreativci koji pripovijedaju viceve i šale, razglabaju o svakodnevnim zanimljivostima i opušteno ćaskaju pripremajući se za ležernu vožnju bicikla.

Dakle, na biciklijadama nema mjesta negativnoj energiji i nabrijanosti na postizanje super rezultata. Biciklijada će vam poslužiti za opuštanje i druženje – stoga nemojte biti mrzovoljni na startu.

Prilagodite tempo vožnje

Za razliku od biciklističkih natjecanja gdje je cilj postizanje što boljeg vremena, kod biciklijada je vrijeme vožnje potpuno nebitno. Ljudi koji dolaze na biciklijade uglavnom se ne bave biciklizmom, već je njihov cilj – opustiti se u laganoj vožnji bicikla.

Vodeći biciklisti unutar biciklijade bit će primorani držati lagani tempo kako bi cjelokupna skupina biciklista bila što više na okupu (zbog lakše kontrole prometa). Stoga, ne računajte na neke spektakularno brze vožnje prilikom bicikliranja biciklijade – već se opustite i uživajte u svakom novom kilometru.

Upoznajte se s ljudima

Biciklijade su idealna prilika za upoznavanje s novim ljudima koji žive (ili žele živjeti) rekreativni stil života. Kako biste upoznali nove ljude i stekli nove prijatelje – ležerno započnite komunikaciju s ljudima koji sudjeluju u biciklijadi.

Ubrzo ćete shvatiti kako s biciklistima na biciklijadi imate jako puno dodirnih točaka i kako možete razmjenjivati iznimno vrijedne savjete – bilo o biciklima, bilo o životu ili poslu. Stoga, opustite se i družite s novim ljudima – jer upravo je to jedan od glavnih ciljeva svake biciklijade.

Nadamo se kako ste iznad pronašli biciklijadu u vašem kraju na koju ćete se rado odazvati. Prije nego što krenete s planiranjem biciklističkih avantura, svakako pogledajte i sljedeće rubrike:

Servis bicikla

Servis bicikla

Saznajte sve o servisu bicikla

Vožnja bicikla

Vožnja bicikla

Savjeti za vožnju bicikla

Bicikli akcija

Bicikli akcija

Kliknite za bicikle na akciji